Hoofddorp | straatinfo

overlast-vandalisme politie meldingen

Zes jongeren aangehouden op verdenking van vernielingen

overlast / vandalisme

Hoofddorp - De afgelopen week heeft de politie zes jongeren aangehouden die worden verdacht van het plegen van meerdere vernielingen in de wijk Toolenburg. De politie startte het onderzoek naar deze vernielingen naar aanleiding van het aantreffen van zwaar illegaal vuurwerk in een woning van een 16-jarige jongere uit Hoofddorp.

Later werd nog een jongere aangehouden wegens bezit van dit vuurwerk. Dat gebeurde in december 2013. De recherche kon de vernielingen in de wijk herleiden naar onder andere deze jongeren.
Deze jongeren konden mogelijk, samen met vier andere verdachten, worden gelinkt aan een aantal vernielingen die in november en december 2013 zijn gepleegd. De jongeren worden verdacht van de volgende vernielingen:
24 november 2013, opblazen met illegaal vuurwerk van een abri (bushokje) van de Zuidtangent
26 november 2013 Vernieling van het interieur (stortbak van het toilet) waardoor een deel van het buurthuis aan Mathilde Wibautstraat onder water werd gezet.
04 december 2013, opblazen van een huisvuil rolcontainer met illegaal vuurwerk.
Op verschillende dagen (november/december) zwaar vuurwerk afsteken in de wijk Toolenburg
Twee van deze jongeren worden daarnaast verdacht van het overtreden van meerdere verkeersregels in Toolenburg en in het gebied van politie-eenheid Den Haag in december vorig jaar.
Wijkagent Toolenburg

Peter van der Laarse, wijkagent in Toolenburg: ?We hebben de zes jongeren vorige week gehoord op het politiebureau. Daarna zijn ze door hun ouders opgehaald. We hebben als wijkagenten samen met de milieupolitie en de recherche veel tijd besteed aan het onderzoek. We vinden dat ook belangrijk omdat de vernielingen en het afsteken en in bezit hebben van zwaar vuurwerk veel impact heeft op de wijkbewoners. Dit bleek ook uit het aantal meldingen rond de jaarwisseling.? Het dossier met daarin de onderzoeksresultaten gaat naar het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Soortgelijke berichten

Politie houdt zes minderjarigen aan voor vernieling
Vlaardingen

Aangehouden voor mishandeling
Wormerveer

Vernielingen (zie persbericht dd. 25 maart ?Aanhoudingen voor vernielen autospiegels?)
Amersfoort

Vernielingen aan school
Vleuten

Jonge Tielenaren aangehouden na vernielingen
Tiel

Inbraak in auto's
Den Helder

Jongeren gearresteerd voor vandalisme
Veenendaal

Twee aanhoudingen na straatroof
Alkmaar

Mannen aangehouden na overlast
Arnhem

Jongen gehoord over vernielingen in wijk Tolberg
Roosendaal

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio